Semolinové těstoviny s krevetami

Semolinové těstoviny s krevetami

Nelekejte se (nepřipálila jsem je ;-)), těstoviny jsou sépiové. Nic jiného v tom nehledejte. Dostala jsem je darem z daleké Itálie. Tak jsem si řekla, že z nich něco vykouzlím. A nakonec z toho byl výborný a rychlý oběd.

Mám moc ráda mořské plody, proto kombinace těstovim a mořských plodů má u mě vždy zelenou. Jsou rychle připraveny a díky tvrdé pšenici, ze které jsou těstoviny připraveny, mám téměř 100% jistotu, že se nerozvaří. Navíc jsou již těstoviny k dostání i na našem trhu, takže si můžete ušetřit cestu do Itálie (a nebo se tam právě kvůli nich můžete vydat :)).

Suroviny

  • balení sepiových těstovin

  • špetka soli

  • lžíce olivového oleje

  • 300g krevet

  • 1 limetka

  • špetka pepře

  • 2 cibule

  • 6 cherry rajčátek

  • 6 růžičkových kapustiček

  • 5 lžic hrášku

  • 100g tvrdého sýra

Postup

Těstoviny uvařte do Vámi požadovaného změknutí. Na olovovém oleji osmahněte nakrájenou cibuli. Poté přidejte oloupané krevety a zakápněte je šťávou z limetky. Přidejte ostatní zeleninu a opékejte na pánvi. Uvařené těstoviny přeceďte a přidejte do pánve. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr.

Tagy příspěvků