Lučina

Lučina

Jak jen se to říká v té reklamě? „Zdraví přímo z přírody.“ Tak přesně tohle zdraví z přírody si můžete ale úplně jednoduše připravit doma. A je to mnohem jednodušší, než si myslíte! A ta chuť, no co Vám budu povídat, to musíte jedině vyzkoušet a obzvlášť teď po Vánocích, se lehká pomazánka hodí..

Mám už od mala ráda různé tvarohové pomazánky, které mi doma dělali. A snad všichni máme rádi lehkou variantu pomazánky na chleba, přeci nemusíme každý den jíst jen chleba s máslem.. Tato domácí lučina je skvělou alternativou právě másla.

A není snad nic lepšího (tedy kromě povidel), než si na kváskový chleba namazat tuhle „lučinu“ a k tomu se zakousnout do rajčat ze zahrady! Tuhle kombinaci prostě miluju… Navíc mám na toto receptu ráda i to, že si do ni můžete přidat různé bylinky, ovily, sušená rajčata, lososa, kapary, oříšky… No udělat si lučinu na 1000 a 1 způsobů.. Recept je tak akorát pro 3 lidi, já připravuji vždy dvojtou dávku. ;)

Uvidíte, že se brzy stane součástí Vaší lednice a věřím, že ne jen ráno, ale i třeba jako základ všeljakých pomazánek.

Je čas začít objevovat!

Suroviny

  • 1 velký bílý jogurt
  • 1 zakysaná smetana
  • špetka soli
  • bylinky, ořechy, sušená rajčata, olivy...

Postup

Jogurt smíchejte se smetanou. Cedník si vyložte plátnem, do kterého dejte smíchaný jogurt se smetanou. Pod cedník dejte hrnec a dejte do lednice na 12h odkapat.

Po 12 hodinách, máte hotovou lučinu, kterou osolte a dochuťte dle potřeby. Mě nejvíc chutná s pažitkou a opraženými semínky.

Tagy příspěvků