Makovec s řeckým jogurtem

Když si mám vybrat koláč, tak jedině makový! Miluju mák a tenhle vláčný makovec obzvlášť. Vždy zachrání situaci, když přijde návštěva „na poslední chvíli“. A jogurtovo- limetková poleva je jako třešnička na dortu! chcete vědět víc?

Švestková povidla

Babička mi dovezla pár švestek ze zahrádky. Ano, i švestky mám moc ráda. Kilo jsem snědla, upekla koláč, ale pořád mi jich dost zbylo. Tak co s nimi? POVIDLA!! Ty byly jasná volba..  chcete vědět víc?

Gastro výlet do Brna

Mám pro Vás další výživný článek! Dozvíte se, jak jsme se vydali objevovat gastronomii v Brně. Jeli jsme s velkým očekáváním, ale nakonec jsme jedli z žehlícího prkna. Ovšem počasí nám dokonale vyšlo, sluníčko svítilo a já dostala svůj první (brněnský) vlčí mák! chcete vědět víc?

Jak jsem se stala cukrářkou!

Pokud se chcete živit pečením, věřím, že pro Vás bude tento článek přínosný. Musíte se totiž stát “plnohodnotnou” cukrářkou se vzděláním k tomu určeném. A ujišťuji Vás, že to není zas tak jednoduché. Ale více už v článku.. chcete vědět víc?

Makový koláč v křehkém těstě s brusinkami

Taky máte rádi ty koláče, kde je více náplňe než suchého těsta? Já určitě! Tento je jako stvořený k nedělnímu aprýlovému odpoledni. A že v tu Aprýlovou neděli je co slavit (8.6.2016> Den MATEK)! Koláč je úžasně křehký, plný máku, trpkých brusinek a tak úžasně voní! Takže ať už děláte radost… chcete vědět víc?

Semolinové těstoviny s krevetami

Nelekejte se (nepřipálila jsem je ;-)), těstoviny jsou sépiové. Nic jiného v tom nehledejte. Dostala jsem je darem z daleké Itálie. Tak jsem si řekla, že z nich něco vykouzlím. A nakonec z toho byl výborný a rychlý oběd. chcete vědět víc?

Špenátová roláda s uzeným lososem

Která barva symbolizuje JARO? U mě vede sytě zelená! Tak přesně taková je tato roláda! Krásně barevná, jarní, svěží a jednoduchá na přípravu. Není snad vhodnější příležitost, než si ji upéct při vítání JARA. chcete vědět víc?

Třené linecké

Miluji linecké. Jediné cukrroví, na které se o Vánocích opravdu těším. A tak si říkám, proč si ho dopřávat jen jednou za rok, že? :) Věřím, že i mnoho z Vás je má rádo a jste stejně nedočkavý Vánoc. Takže tady je jeden recept pro milovníky, jako jsem já! chcete vědět víc?

Pesto z mědvědího česneku

Honem všichni do lesa a hledat medvědí česnek! Budete překvapeni (stejně, jako já) jeho jarní silou. Skvěle nahradí klasický paličák. Já ho využila do pesta, ale dá se z něj připravit i polévka, čí rizoto. Recept je opravdu rychlý a jednoduchý, tak pojďme na něj! chcete vědět víc?

Tortilly s hovězím na červeném víně

Trhané hovězí maso, zelenina a tortilla. Tak právě tohle jsou tortily s hovězím. Inspirovala jsem se tou nejlepší kuchařkou Julii Child a jejím receptem. Ten jsem trošku upravila a vzniklo tohle skvělé jídlo. Je sice časově náročnější, ale výsledek stojí za to! chcete vědět víc?